Гражданите на Китай трябва да се насърчават за участие в работата

...
Гражданите на Китай трябва да се насърчават за участие в работата
Коментари Харесай

Китай с нова мобилизация. Впрегва цялата нация

Гражданите на Китай би трябвало да се предизвикват за участие в работата по битката с шпионажа, в това число посредством основаване на канали, по които жителите да оповестяват за подозрителни действия, както и да получават похвали и награди  за приноса си, съобщи през днешния ден министерството на държавната сигурност, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция

Необходимо е основаването на система, която разрешава на хората да вземат участие в битката с шпионажа, написа министерството на държавната сигурност, основната институция, която следи задграничното разузнаване и битката с шпионажа, в първия си пост в акаунта си в WeChat.
-->
Този призив  за разпространение на антишпионската активност измежду масите последва разширението на китайския закон за битка с шпионажа, който влезе в действие предишния месец.

Законът, който не разрешава предаването на информация, обвързвана с националната сигурност и ползи (законовият акт не прецизира кои са те), разтревожи Съединени американски щати, съгласно които задграничните компании в Китай могат да бъдат наказвани за нормални бизнес действия.

Преразгледаният закон разрешава на органите, извършващи следствие за шпионска активност, да получават достъп до данни, електронно съоръжение и информация за персонално имущество.

Политическата сигурност е главен приоритет на националната сигурност, а " ядрото " на политическата сигурност е сигурността на политическата система на Китай, написа министърът на държавната сигурност Чън Исин в публикация в китайско юридическо списание през юли, напомня Ройтерс.

" Най-основното е да се защитят управлението на Китайската комунистическа партия и социалистическата система с китайски характерности ", акцентира Чън.

През последните години Китай е арестувал и задържал десетки китайски и задгранични жители по съмнение в шпионаж. През март беше арестуван изпълнителен шеф на японския производител на медикаменти Astellas Pharma.

Австралийският публицист Чън Лей, упрекнат от Китай за даване на държавни секрети на друга страна, е арестуван от септември 2020 година

Декларираната от Китай опасност от шпиони идва в миг, когато западните страни, най-много Съединени американски щати, упрекват Пекин в шпионаж и хакерски атаки – обвиняване, което Китай отхвърля.

Самите Съединени щати са " империята на хакерството ", съобщи представител на китайското външно министерство.

За да се отбрани от шпионаж, Китай ще се нуждае от присъединяване на народа си в построяването на защитна линия, написа министерството на държавната сигурност в своя обява в WeChat, написа Българска телеграфна агенция

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР